Tänään ajelin Paraisille Anskun & kavereiden seuraksi, jotta Ammu sai paikallamakuukokemuksia vieraiden koirien kanssa. Nera teki ensin paikallaistumisen, juuri ennen ajan loppumista meni maahan. Kävin nostamassa istumaan ja hetkeksi uudestaan piiloon ja nyt oli hyvin loppuun asti.

Ammun piti ensin tehdä kahden minuutin paikallamakuu, mutta kun muut tekivät 4,5min eikä Ammua näyttänyt ahdistavan edes vieressä maannut beussiuros, sai sekin maata saman ajan. Ei ongelmia 

Ammu teki lisäksi liikkeestä maahanmenon, luoksetulon, liikkeestä seisomisen ja vähän seuraamista käskytettynä. Kaikissa seuraamisosuus vähän huonoa mun mielestä, tai siis nyt paikka oli hyvä, ei nojannut jalkaa vasten, mutta asenne vähän ahdistunut. Mieluummin ottaisin iloisesti nojaavan Ammun kuin tommosen vaikka tosta saakin enemmän pisteitä.

Liikkeestä maahanmeno onnistui, kuin myös luoksetulo, seisomisessa meni maahan. Lopuksi vielä ennen kotiinlähtöä otin auton vieressä nurmikolla yhden seisomisen, joka onnistui.

Nera teki ruudun, merkille lähetys täydeltä matkalta, kävelin sen jälkeen muutaman metrin päähän merkistä itse ja siitä lähetys ruutuun lelulle, onnistui hyvin  Vielä toinen samalla tavalla tyhjään ruutuun, sekin onnistui.

Lisäksi Nera teki vähän seuraamista käskytettynä.

Oon myös melkein joka päivä tehnyt koirien kanssa lenkin yhteydessä yhteispaikallamakuun, josta vapautus suoraan lelulle. En ole vain muistanut päivittää sitä blogiin. Nyt ainakin Ammun paikallamakuut alkaa taas näyttää yhtä hyvältä kuin aiemmin.