Painostuksen alla on pakko päivittää blogia.

Ollaan me treenattu. Ammu pääsi ensimmäisiin virallisiin treeneihinsä meidän treeniryhmässä pari viikkoa sitten. Mentiin samaa rataa kuin muutkin koirat, vain vähän pienemmissä pätkissä. Ammu (tai mä) pääsi opettelemaan ohjauskuvioista mm. valssia, takaaleikkausta, takaakiertoa (senhän se osaa paremmin kuin esteet normaalisti suoritettuna...) , vekkausta ja mä opettelin ensimmäistä kertaa elämässäni miten saksalainen kuuluu tehdä. Tähän asti oon luistanut asiasta siihen vedoten ettei se sovi Neralle... Paljon on muistettavaa etten tee samoja virheitä kuin Neran kanssa, mutta eiköhän tää joskus ala sujumaan, viimeistään sitten seuraavan koiran kanssa...tai sitä seuraavan. Ammu pääsi myös tekemään ekaa kertaa rengasta. Neran radasta en muista enää mitään.

Ulkotokoilut on jääneet vähiin pakkasten takia. Ruutua ollaan otettu kosketusalustalla, tarttis keksiä parempi alusta, pakastepurkin kansi tuppaa lentämään lunta pitkin Ammun ensimmäisen syöksyn jälkeen ulos ruudusta. Aluksi ei oikein muistanut mistä on kyse, kun ei oltu vähään aikaan ruutua otettu, mutta ekan onnistuneen suorituksen jälkeen oli vähän hallintavaikeuksia, kun Ammu syöksyili ruutuun omin päin.

Ulkona ollaan otettu myös vähän luoksetulon stoppeja seisomaan, liikkeestä seisomista ja suoria luoksetuloja. Kaikki edistyy hitaasti mutta varmasti.

Sisällä tokoilut on keskittyneet kaukoissa i-m-i, i-s-i ja nyt uutena otettu mukaan m-s-m. Ammu tekee vaihdot säpäkämmin kuin äitinsä :) Lisäksi ollaan treenattu seuraamista namin kanssa, jottei heti kahden ekan askeleen aikana siirtysi mun eteen seisomaan. Nyt ollaan siinä pisteessä että voin pitää namin oikeassa kädessä ja siirtää sen palkatessa vasempaan. Seuraamisen ohessa ollaan otettu myös liikkeestä maahanmenoa, se on nopea, mutta aavistuksen vino. Olkkarissa ollaan otettu myös pöydän kierron kautta vauhtia hakien luoksetuloja ja siinä välillä myös maahanmenoa. Sekin vaikuttaa suhteellisen hyvältä treenimäärään nähden.

Lisäksi ollaan treenattu pöydän kierron kautta nenäkontakteja pahvilaatikon päällä. Aluksi oli vaikeaa kun Ammun mielestä tats-käsky tarkoitti pöydän päälle hyppäämistä, mutta kun sen sai tajuamaan ei ollut enää ongelmia. 

Noutoa ollaan treenattu leluja heittelemällä, loppuasentoa ei olla vielä yhdistetty. Mä en taida ite osata opettaa sivulle luovutusta. Peruuttamista ollaan myös harjoiteltu.

Nera on treenannut sisällä eri suuntiin parin askeleen siirtymisiä, kaukoja, vasemmalle kääntymisiä ja luoksetuloja. Kaikki aika hyvällä mallilla.

Ai niin. Bättis oli pari viikkoa sitten käymässä ja pidettiin samalla pentutreffit ja mittailtiin pentuja. Nova oli suurin, 51-52cm, Ammu 47-48cm, Pepsi ja Bättis 46-47cm ja Cara vähän päälle 46cm. Toivottavasti kasvaisivat vielä vähän (paitsi Nova )

Tässä vielä Anun ja Väinön lähettämät kuvat Luodista ja Bättiksestä. Kiitos kuvista! Pitäisi itsekin yrittää taas ottaa kuvia joku aurinkoinen päivä...

Luoti

 

Bättis