Tänään oli taas agitreenit ja pitkästä aikaa oli paljon treenikavereita :) Ammu onnistui juoksemaan aika pahannäköisesti päin hallin ovea yrittäessään tunkea itseään pienestä raosta sisälle, muttei näyttänyt aristavan mitään. Ammu pääsi ennen Neraa radalle ja sen kanssa treenattiin pakkovalssia, saksalaista, pyöritystä, päällejuoksua, valsseja ja mitäköhän muuta vielä... Ammu on kyllä niin taitava. Se menee todella hienosti sillon kun osaan ohjata loogisesti. Ennen omaa vuoroa otettiin pikkupuolella matalaa A-estettä, rengasta ja pimeitä putkikulmia.

Nera oli myös taitava, mutta mä en niinkään. Kotiläksynä edelleen liikkuminen samaan suuntaan koiran kanssa ja varsinkin Ammun kanssa palkkaamisen jälkeen pitää itse jatkaa ohjausta seuraavalle esteelle, ettei siitä tule samanlainen kuin Nerasta.

Eilen lenkillä Ammun jalka alkoi yhtäkkiä vuotaa verta.Yritin nenäliinalla kuivata jotta olisin päässyt katsomaan mistä veri tulee, mutta sitä tuli niin paljon että päätettiin mennä suorinta tietä kotiin. Kotimatkalla Ammu hyppeli lumikasoissa ja verenvuoto tyrehtyi ennen sisälle pääsyä. Suihkuttelin jalan ja tutkin tarkemmin ja löysin oikeasta ranteesta anturan yläpuolelta pienenpienen haavan. Ihme, että niin pienestä haavasta tuli niin paljon verta. Onneksi ei ollut mitään vakavampaa.

Tokoilurintamalla koirat ovat tehneet kimppakaukoja, Ammu tekee nyt vaihdot äitiään sähäkämmin. Tosin se tekee välillä vaihtoja myös oman mielen mukaan, jos pidän pitempiä taukoja käskyissä. Lisäksi nyt alkaa olla noudon pito hyvällä mallilla. Aluksi Ammun mielestä se oli tosi ällöä, mutta kun Nera yritti tulla pätemään, Ammu päätti että se onkin kivaa. Se ottaa lelun suuhun innokkaasti ja pitää tosi rauhallisesti eikä Nera pääse pätemään ollenkaan. Putkiaivokoirat onkin aika kivoja :)

Mittasin Ammun pitkästä aikaa ja se on kasvanut sentin eli on nyt huikeat 51cm korkea :)

Huomasin muuten Paattisilla käydessäni, että Caralla on vain viisi alaetuhammasta. En ole aiemmin huomannut, koska hampaat ovat tiiviisti siistissä rivissä ilman ylimääräsiä välejä. Tarkistin heti myös Ammun ja Neran suun, mutta molemmilla oli kaikki kuusi etuhammasta molemmissa leuoissa. Myös Roylla on kuulemma kaikki hampaat tallella.