Eilen tokoiltiin ulkona vesisateessa lollieystävien kera.

Neran treenit:

Ruutu: Ekalla kerralla lempparipallo ruudussa valmiina, merkillelähetyksen kautta, välimatkat sääntöjen mukaiset. Ihan täydellistä. Ei ennakoinut ruutua vaikka pallo oli siellä, vaan lähti merkille hyvin. Toka lähetys merkin kautta tyhjään ruutuun, jonne heitin pallon. Tämäkin ihan huippu, Nera juoksi epäröimättä ruudun takareunaan asti. Ei otettu enempää toistoja, ettei tulisi virheitä.

Idari: Asennon vaihtoja ilman neliön kiertämistä. Ekan seisomisen istui taas, muuten kaikki asennot meni oikein.

Seuraaminen: Edistää jonkin verran, kontakti ihan jees.

Ohjattu: Iitu liikkeenohjaajana, oikeat välimatkat, ei keskikapulaa. Lähti merkille hyvin, lähetin hakemaan oikeanpuoleista. Nera lähti juoksemaan about 20m sivusuuntaan ruudun paikalle? Olin kyllä keräänyt ruutumerkit pois, koska ajattelin niiden aiheuttavan liikaa häiriötä. Lopulta lähetin merkiltä niin että seisoin parin metrin päässä merkiltä. Toisella kisanomaisella yrityksellä lähti taas sivusuuntaan pitkälle, mutta teki oma-aloitteisesti u-käännöksen ja juoksi kapulalle. Itsevarmuutta ja intoa sentään riitti.

Kaukot: Parin metrin päästä onnistui hyvin, pidemmältä matkalta ei osaa nousta maasta istumaan vaan nousee seisomaan. Tätä pitää ehkä treenata taas muutenkin kuin keittiössä...

 

Ammun treenit:

Ruutu: Pallolle lähtee hyvin, tyhjään ruutuun lähettäessä ei mene loppuun asti vaan jää etummaisten merkkien väliin. Mutta yrittäessään tulla takaisinpäin kun ei osannut jatkaa syvemmälle ruutuun, pysähtyi käskystä salamannopeasti paikalleen. Aikamoista, ei me olla treenattu luoksetulon pysähdyksiä pitkään aikaan...

Seuraaminen: Namilla imuttamalla pysyy hyvin vieressä, ilman namia ei.

Kaukot: Ihan ok, m-s ei otettu.

Luoksetulo: Kohtalaisen vauhdikas, tulee ilman käsiapua sivulle, mutta tekee vähän turhan laajan käännöksen. Myös pari toistoa suorapalkalla vauhdista.

Liikkeestä maahanmeno: Ei onnistu, koska ei pysy sivulla ilman namia ja jos on nami kädessä ei mene maahan...

Luoksetulon seisominen: Repun kierron kautta, vauhdikas ja täsmällinen :)

 

Tänään harjoiteltiin sisällä Neran kanssa noutoa ja kapulan pitoa, on vähän levoton luovutuksessa. Pelkässä pitotreenissä on rauhallinen.

Ammu treenasi myös pitoa, ensin lelulla ja kun se sujui hyvin, Ammu siirtyi isojen poikien sarjaan ja aloitti kapulalla saman harjoittelun. Aluksi Ammun mielestä suoritus tehdään oikeaoppisesti näin: kapula kulmahampaiden taakse, kuono ylös, kapulan pudotus poskihampaiden väliin ja reipas puraisu, siirto takaisin kulmahampaiden taakse ja sitten rauhallinen pito. Onneksi tajusi parin toiston jälkeen että puraisuvaiheen voi jättää pois. Sen lisäksi Ammu treenasi seuraamista, nyt onnistuu jo muutama askel niin että nami on oikeassa kädessä. Kisavalmiita ei kyllä taatusti olla kuukauden päästä, mutta yllättävän hyvältä näyttää treenimäärään nähden :)