Pennut ovat kasvaneet valtavasti, Pikkuinen painoi eilen punnituksessa 865g, mutta muut ovat jo ylittäneet kilon rajan. Ammu suurimpana painaa jo 1370g. Viime viikolla nikkaroin pentulaatikon suuremmaksi, mutta tarvinnee tällä viikolla suurentaa lisää, 170x170cm tila alkaa näyttää jo ahtaalta.

Eilen oltiin ekaa kertaa ulkona. Aluksi penskojen mielestä nurmikko oli aivan kauhea paikka, ei siellä voinut edes kävellä vaan piti ryömiä eteenpäin. Nurmikolla otettujen pikku tirsojen jälkeen piha-aitaus olikin ihan jees paikka ja kävelykin sujui taas.

Kaikilla on kulmahampaat puhjenneet ja ovat nyt syöneet lauantai-illasta asti myös kiinteää ruokaa. Ruoka on maistunut hyvin heti ekasta ateriasta lähtien. Itseasiassa vähän liiankin hyvin, eilen punnituksessa huomasin että painot olivat nousseet 60-150g, kun normaalisti pyöritään 25-60g lukemissa. Neralla on maha sekaisin vissiin pentujen kakkojen syömisestä, onneksi se on sen verran fiksu otus, että kun alkaa olla kiire  se juoksee ulko-oven ja ihmisten väliä kunnes joku tajuaa päästää sen ulos.

Pennut ottavat jo juoksupyrähdyksiä, aika koomisen näköistä. Aika tasaista porukkaa toistaiseksi luonteiden osalta, kaikki ottavat hyvin kontaktia ihmiseen, tappavat leluja ja painivat hurrrrjasti muristen keskenään. Pikkuinenkin pistää hyvin Ammulle kampoihin vaikka onkin melkein puolet pienempi.

Kolmiviikkoiskuvia saa vielä hetken aikaa odottaa. Yritin tänään ottaa, mutta ei siitä tule mitään. Samantien kun päästän pennusta irti, se alkaa rynnimään kameraa kohti. Enkä haluaisi noin isoista pennuista mitään nukkumiskuvia enää, kun ne osaavat jo hienosti seistä ja istua.

Tänään alkoi pennuilla ja Neralla eka matokuuri, penskoille Flubenolia ja äiskälle Axiluria.

Nyt alkoi myös äänicd:iden soittaminen. Vielä ei ainakaan havaittavissa minkäännäköistä reagointia.

Tervetuloa tutustumaan penskoihin, uudet leikkitädit- ja sedät ovat penskojenkin mielestä varmasti tervetulleita.