Maanantaina oli vuorossa rokotukset. Kolmen pennun taluttaminen hihnassa on muuten aika vaikeaa... Odotustilassa pennut käyttyivät todella hyvin, kaikki rauhottuivat ja kävivät lattialle nukkumaan. M.U:lla toinen kives on laskeutunut kokonaan, toinen seilaa vielä edestakaisin. Hassulla sydämen sivuääni on pienentynyt, kuuluu enää juuri ja juuri, ja todennäköisesti häviää kokonaan kasvun myötä. Kotiinpäin lähdettäessä M.U. yllätti hyppäämällä itse auton takaluukkuun ennen kuin ehdin nostaa sen sinne.

Eilen punnitsin pennut, M.U. 6kg (+400g), Cara 5,3kg (+300g) ja Hassu 5,5kg (+100g). Päätin nostaa ruoka-annosta desillä, kun näyttävät kuluttavan riehumiseen kaiken minkä syövät. Penskat myös käyvät ylikierroksella odottaessaan omaa treenivuoroaan ruokailujen yhteydessä. Ensin M.U. kiipesi melkein lapsiportin yli, joten päädyin viemään koirat ulkoaitaukseen odottamaan vuoroaan. Treenasin etupihalla Hassun kanssa putkea, sylkkäriä ja kiertämistä, kun yhtäkkiä M.U. ilmestyy paikalle. Se oli kiivennyt about 90cm korkean verkkoaidan yli. Vahingosta viisastuneena siirsin M.U:n sisälle pentuhuoneeseen ja välioven kiinni ettei pääse kiipeämään lapsiportin yli. Pihalle asti kuului sen raivoaminen, koska kuuli ikkunan läpi kun Hassu treenasi. Hetken päästä oli aivan hiljaista ja ajattelin sen rauhottuneen. Hakiessani sen ulos treenaamaan, oli vastassa pieni yllätys. M.U. odotti tyytyväisenä biljardipöydän päällä tavaroiden keskellä maaten ja possunkorvaa syöden.Se oli ilmeisesti hypännyt ensin ruokatynnyrin päälle ja siitä vielä aikamoisen matkan biljardipöydälle. En ehkä halua edes tietää miten korkealle se pystyy kiipeämään. Kaiken muun lisäksi tyhmyyksissäni päästin sen possunkorva suussa pihalle ajatellen sen irrottavan kun näkee ruokakupin... Juu ei toivoakaan... Ammu juoksi ympäri tonttia karkuun aina kun satuin pariakymmentä metriä lähemmäs, mutta heti kun sai korvan syötyä kokonaan, juoksi iloisesti luo hakemaan lisää syötävää. Loppujen lopuksi Nera sai puolet sen ruoka-annoksesta.

Tänään oltiin aamulla taas agitreeneissä. Neran kanssa rata sujui yllättävän hyvin, olin aivan varma ettei onnistu, koska koko ajan piti leijeröidä ja se on tuntunut todella vaikealta Neran liikkuessa lähellä mua. Nyt onnistui joka kohdassa, Nera ei edes yrittänyt mennä meidän välissä olevaa estettä. 17-20 pitää muistaa, että perusohjaus toimii parhaiten, valssilla toiselle puolelle, ei mitään kikkailuja... Penskat pääsivät tekemään putkea, pussia ja takaakiertoja. Eilinen treeni oli auttanut paljon, nyt jokaisen pystyi lähettämään parin metrin päästä putkeen, pussiinkin menivät ihan itse vauhdilla (varsinkin Ammu, joka tykkää suorittaa sitä ihan yksikseenkin) ja takaakierrotkin onnistuivat siivekkeillä hyvin, vaikka ollaan treenattu sitä kotona vain tokotörpöillä.