Sunnuntaina oli Janeten rippijuhlat ja vieraat pääsivät tutustumaan pentuihin. Pennut eivät olleet moksiskaan väenpaljoudesta, vaan nauttivat huomiosta. Maanantaina Viivi ja Sanna tulivat pentuja moikkaamaan ja tänään tai siis oikeastaan eilen Lentsu ja Jukka.

Neralla oli koko viime viikon ripuli, sain juosta sen kanssa kaikki yöt ja päivät tunnin välein ulkona, Nyt onneksi on maha taas kunnossa.

Pennut ovat päässeet joka päivä yhdessä ulos pentuaitaukseen ellei ole satanut vettä. Kostealla nurmikolla (tai oikeastaan sammalella) on ihan hyvä nukkua eikä pieni sadekaan leikkejä haittaa.

Laumassa ollessaan pennut ovat melko tasaisia luonteeltaan, Hassu on hieman tosikko ja suuttuu jos joku yrittää painia liian kovakouraisesti. Yksin ulos vietäessä huomaa eroja. Taisi olla torstai, kun vein pennut yksitellen pihalle tutustumaan soraan alustana. Ammu ja Täplä olivat koko ajan hännät pystyssä ja tulivat kutsuttaessa innokkaasti luokse. Salama oli aivan pienen hetken epävarma, mutta sen jälkeen lähti innokkaasti tutkimaan ympäristöä. Tuli luokse kutsuttaessa, mutta palasi sitten tutkimaan jotain sen mielestä mielenkiintoisempaa. Tähti jähmettyi ja oli matalana maassa eikä suostunut paljoa liikkumaan. Janeten viedessä sen seuraavana päivänä nurmikolle ei ollut samanlaisia ongelmia. Bättistä vähän jänskätti, se liikkui kuitenkin, mutta vinkui mennessään. Hassu vinkui koko ajan, mutta kulki häntä pystyssä tutkimassa paikkoja. Pikkuinen vinkui hieman ja pyöri ympyrää eikä lähtenyt tutkimaan kauemmas.

Neliviikkoiskuvia otettaessa pennut pääsivät yksi kerrallaan tutustumaan metsään. Hassu, Bättis ja Ammu pääsivät sinne jo eilen nopsaan käymään, mutta en ehtinyt viedä kaikkia pentuja. Etenkin Pikkuinen ja Tähti yrittivät syödä kaiken mikä suuhun osui, Salama kunnostautui mustikanvarpujen repimisessä. Kaikki olivat paljon rohkeampia kuin soralla, ainoastaan Bättis piippaili vähän ja sekin vasta kun oltiin lähdössä pois metsästä ja olin ilmeisesti liian kaukana edellä. Olen todella positiivisesti yllättynyt pentujen käytöksestä :)

Lentsun ja Jukan tuomat lelut ovat ilmeisesti paljon parempia kuin pentujen entiset, niitä on täällä kanniskeltu ympäriinsä ja Salama repi kunnolla äitin kanssa tennispallo-köysilelua. Tähän asti pennut ovat aina irroittaneet jos niiden pitämään leluun on tartuttu.

Huomaa hyvin että pennuista isoimmat Ammu, Täplä ja Salama ovat motorisesti muita askeleen edellä ja myös paljon rohkeampia.

Aloitin eilen leikkaamaan pentujen kynsiä taas. Pääsin puoleenväliin asti kunnes luovutin ja tänään jatkettiin loppun Janeten avustuksella, niin että Janette piti pentua paikallaan ja mä leikkasin. Yritin eilen samaa taktiikkaa, joka toimi viime kerralla eli nukkuva pentu syliin selälleen ja kynnet nipsnaps lyhyemmiksi, mutta nykyään nämä heräävät samantien kun ottaa kynsisakset käteen. Kauhea rimpuilu ja korviavihlova huuto seurauksena.