Maanantaina Elina lähti hallille seuraksi treenaamaan pentuja. Hassu keksi nenäkontaktien idean ja nokki maata innoissaan. M.U. ja Carakin tuntuivat tajuavan, mutta eivät niin selkeästi kuin Hassu. Kontaktitreenin lisäksi pennut pääsivät kokeilemaan pujottelua ja pussia. Neran kanssa tein pentujen treenin jälkeen vielä samaa kontakteilla irtoamista kuin lauantainakin.

Illalla M.U. pääsi Viivin ja Chinin seurana Kupittaalle. Tokoilut hiekkakentällä onnistui hyvin vaikka paikalla oli paljon muita koiria. Valjaissa kulkeminen sen sijaan ei onnistu. Kierrettiin puisto ja päästin lopulta M.U:n vapaaksi, kun se oli pari metriä suostunut kulkemaan kunnolla. Mulla ei hermot kestä jatkuvaa rapsuttamista, pysähtelyä, kuolleen esittämistä... Heti kun valjaat oli pois päältä, M.U. kulkee tosi reippaasti. Yhdet lastenrattaat olivat aluksi hieman pelottavat, mutta tutustumisen jälkeen nekin olivat ihan ok.  Puiston kierron jälkeen lähdettiin etsimään yksi geokätkö ja M.U. matkusti sylissä. Kätkön kohdall M.U. pääsi harjoittelemaan ritilärappusissa kulkemista. Ensin jumittui paikoilleen, mutta otettuani taas valjaat pois päältä ei ollut mitään ongelmaa. Paluumatkalla joutui kävelemään taas valjaissa ja se oli aivan kamalaa. Muutama metri eteenpäin reippaasti, vauhdista syöksy kyljelleen ja etenemistä selällään. Sitten hetki paikallaan ja sama syöksyily uudestaan. Kaikkein koomisinta oli, kun päästin hihnasta irti, M.U. juoksi Viivin ympäri muutaman kerran ja rojahti kenkien päälle makaamaan vetelänä... 

Illalla myöhään M.U. pääsi vielä juna-asemalle hakemaan Pekkaa. Siellä se oli aluksi sylissä, mutta päästin lopulta kävelemään autolle. Valjaat päällä taas jumitti, ilman valjaita käveli reippaasti eikä pelännyt mitään.

Tiistaina Hassu ja M.U. pääsivät mukaan sienimetsään ja meidän hallille lautapinojen päälle kävelemään. Punnitsin myös pennut ja nyt on painonnousu vähän tasaantunut verrattuna viime viikkoon. M.U. 5,4kg (+400g), Hassu 5kg (+300g) ja Cara 4,7kg (+200g)

Keskiviikkona aamulla oltiin kolme tuntia hallilla treenaamassa agilityä. Neran kanssa pitää alkaa tekemään hyppytekniikkatreenejä, jotta saadaan itsevarmuutta lisää. Nyt se meni monta kertaa yhden riman ali, tultiin siihen tulokseen, että sen täytyy johtua siitä että hyppy oli kohti yhtä sivupalkkia ja Nera ei uskaltanut hypätä sitä päin. Lopuksi treenasin pentujen kanssa yksitellen tokojuttuja ja nenäkontaktia samalla kun Janita imuroi vieressä jollain kovaäänisellä teollisuusimurilla. Ei nuo ainakaan kovia ääniä pelkää...

Tässä vielä pari vanhaa kuvaa siltä päivältä, kun pennut kävivät lammessa uimassa.

 

Cara

 

M.U.

 

Hassu