Viime viikonloppuna pennut ottivat lähikosketusta pihalammen kanssa ja pääsivät sen takia myös kahteen otteeseen kunnon pesulle. Lampeen putoamisesta eivät olleet moksiskaan, ihan pakko oli jatkaa painimista rantakivillä ja putoilla uudestaan. Shampoopesu sen sijaan oli mukamas maailman inhottavin asia. 

M.U. ja Hassu pääsivät alkuviikolla mukaan sienestämään. Mukana oli myös Pekka ja Viivi ja koirista Nera ja Indi. Ei noista taida loppua virta ikinä. Oltiin varauduttu kantamaan pentuja osan matkasta, mutta ne juoksivat koko reilun tunnin mittaisen reissun edestakaisin näyttämättä mitään väsymyksen merkkejä. 

Tiistaina pennut pääsivät mukaan Lentsulle käymään ja viemään rekisteripapereita. Myös Täplä (Nova?) pääsi tulemaan Sannan kanssa mukaan ja pennuilla olikin tosi hauskaa juosta ja painia keskenään. Ne keksivät myös, että luumuja on kiva hotkia mahan täydeltä kivineen. Päivä päättyi vähän ikävästi, kun huomasimme Pepsin kuolaavan nukkuessaan todella paljon ja herättyään oli todella flegmaattinen. Pepsi lähtikin käymään lääkärissä, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Toivottavasti oli vain syönyt sammakon tai jotain muuta sopimatonta. Punnitsin myös pennut illalla ja huomasin syöttäneeni niitä vähän liikaa. Cara painoi 4,5kg (+1kg), Hassu 4,7kg (+900g) ja M.U. 5kg (+700g).

Keskiviikkona oli taas Neran treenit ja pennut pääsivät mukaan. Nera oli taas taitava, mä en niinkään. Pennut pääsivät tekemään puomia, leikkimään lelulla ja harjoittelemaan samoja asioita mitä kotona ollaan treenattu. M.U. pääsi tekemään myös vähän pussia ja putkea Nooran auttaessa. Se on pussihullu, karkaa pussiin ennen kuin ehdin toiseen päähän kutsumaan. Kaikki olivat tosi reippaita, Hassu jopa lähti Tiinan ja Splitin kanssa jäähdyttelylenkille omin päin. Treeneistä lähdettiin nopeasti pyörähtämään Paattisilla hakemaan vähän tavaroita mukaan ja lähdettiin Pekan ja Senjan kanssa Taivassaloon mökille. Koirat saivat olla koko ajan ulkona vapaana ja onnistuivat syömään kaikkea mahdollista kuivista ahvenista osmankäämeihin, eikä kenelläkään mennyt maha sekaisin. Pennut ovat kyllä todella itsenäisiä, moneen otteeseen niitä sai lähteä etsimään, kun niitä ei näkynyt eikä kuulunut vähään aikaan. Olimme yötä mökillä ja torstaina puolenpäivän jälkeen lähdettiin takaisin. 

Perjantaina Hassu pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla ihmisten ilmoille. Enimmäkseen nämä ovat olleet vain eri metsissä, Jäkärlässä tai hallilla. Viivi lähti Indin kanssa seuraksi. Ensin käytiin Karvakorvissa ostamassa Hassulle omat valjaat. Ennen sisälle menoa Hassu oli nurmikolla vapaana pissaamassa ja bongasi jalkakäytävällä kävelevän mummon. Sitähän oli aivan pakko juosta moikkamaan. Onneksi mummokin piti Hassusta. Karvakorvissa Hassu lähti heti lattialle päästyään tutkimaan yksin paikkoja, kun itse yritin löytää sopivankokoisia valjaita. Hassu myös päätti loikata yhteen namilaariin tajuttuaan sen olevan täynnä syötävää. Vain takajalat jäivät laarin ulkopuolelle. Sieltä jatkettiin mäkin kautta Louhen parkkihalliin, sieltä Hansan läpi Stokkalle eläintarvikeosastolle (Stokkan tädit muistivat, että myös Täplä ja Pepsi olivat käyneet siellä), kävelykadulle, jokirantaan, taas Hansaan ja sieltä parkkihalliin. Ei olisi uskonut että Hassu ei ole koskaan ennen nähnyt niin paljon ihmisiä eikä varsinkaan autoja. Se kulki reippaasti häntä pystyssä koko ajan, mitä nyt välillä piti pysähtyä rapsuttamaan valjaita. Kaikkia ihmisiä se meni moikkaamaan reippaasti ja rapsuttelijoita riittikin, miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia. Jokirannassa treenattiin vähän istumista, sivulletuloa ja kosketusalustaa ja leikittiin lelulla. Kaikki meni hienosti. Kotimatkalla vielä hetkeksi Indin kanssa taimistoon juoksemaan ja sitten Paattisille lepäämään. M.U. ja Cara reenasivat normaalisti ruuan kanssa ja Cara pääsi vielä Neran kanssa lenkille.