Tänään oli pitkästä aikaa agitreenit. Olikin jo kuukauden tauko takana pakkasen, töiden ja Ammun yskän takia. Ammun yskä tosin kesti kaksi päivää eikä tarttunut Neraan ollenkaan, joten tuskin oli mitään vakavampaa. Nera joutui jäämään kotiin, koska sillä alkaa olla tärppipäivät kohta juoksussa. Ammun kanssa treenattiin ensin yksinään ennen muiden saapumista pujottelua, rengasta ja kontakteja. Varsinaisella radalla treenattiin sitten ensimmäistä kertaa muuria ja pituusestettä. Pituuden kanssa ei ollut mitään ongelmia, mutta muuri oli aluksi vähän vaikea vaikkei ollutkaan kuin ehkä 25cm korkea. Sekä mulle että Ammulle uusia ohjauskuvioita oli viskileikkaus ja päällejuoksu, niitä kun ei Neran kanssa kannata radalla käyttää niin en ole vaivautunut opettelemaan. Nyt on sitten kauheasti uutta opeteltavaa. Lisäksi tehtiin valsseja ja poispäinkäännöksiä. Tosi vaikeaa kun on tottunut siihen että Nera pyörii mun jaloissa kiinni ja Ammun kanssa saa taas tehdä tosissaan töitä, että sen saisi tarpeeksi lähelle. Ja nyt pitäisi heti lopettaa turhat varmistelut, jotta Ammusta ei tule yhtä herkkää mun ohjaukselle (tai siis ohjausvirheille) kuin Nerasta. Ammu oli kyllä tosi taitava kun ottaa huomioon ettei se ole kuukauteen nähnytkään agiesteitä ja se kun tuppaa unohtamaan kaikki tokojututkin viikossa jos ei treenaa ahkerasti.

Muuten ollaan lenkkeilty ahkerasti ja sisällä treenattu molempien kanssa tokoa, kaukoja, peruuttamista, sivulletuloa, seuraamista (se pari askelta ennenkuin Ammu siirtyy pois viereltä...tosi vaikeeta), seuraamisesta maahanmenoa... Kaukot on Ammulla muuten suht hyvällä mallilla, m-s-m on vielä eniten hiomista ja jossain vaiheessa hyppäsi i-s ison loikan sivullepäin, mutta se on onneksi jäänyt pois.

Ulkotokot on jäänyt vähiin työkiireiden ja kovan pakkasen takia, kerran olin koulun pihalla koirien kanssa erikseen treenaamassa. Ammu otti ruutua kosketusalustalla sekä pelkkää kosketusalustaa siinä vaiheessa kun alkoi ennakoimaan pallon heittoa ja pysähtyi ennen ruutua. Sen lisäksi otettiin kaukoja, liikkeestä seisomista, seuraamista sekä luoksetuloja. Nera otti ruutua merkin kautta, ekalla kerralla ei lähde kunnolla ruutuun, mutta toistojen kanssa ei mitään ongelmia, vaikka alunperin vietäisiin yhdessä palkka ruutuun. Voiko olla niin lyhyt muisti pienellä koiralla... Lisäksi otin ohjattua, pari kertaa meinasi juosta suoraan kapulalle pysähtymättä merkille, mutta muuten meni hyvin eikä epäröinyt yhtään. Kaukoja, seuraamista ja luoksetuloja treenattiin myös. Seuraamisessa edistää taas ja luoksetulon pysähtymisissä ongelmia. Ehdin jo pelästyä että mulle tullaan valittamaan siitä ettei koulun pihalla saa olla koiria (ainoa riittävän iso aurattu paikka täällä lähellä ja oli sunnuntai) kun jonkun jumppakerholaisen äiti tuli juttelemaan, mutta kyseessä sattuikin olemaan pk-harrastaja joka kyseli mikä idea ruutuunlähettämisessä on :)

Väne lähetti uusia kuvia Bättiksestä, tässä Bättis poseeraa ystäviensä Pongon ja Kastanjan keskellä. Ihanat pystykorvat, Ammukin haluaisi sellaiset eikä vaakasuoraan sojottavia...

Nyt lauantaina on vuorossa taas pentutreffit Luodin, Novan, Pepsin, Caran ja M.U:n kesken. Luvassa  ainakin korvien vertailua ja säkämittausta :)