Onpa taas jäänyt päivittämiset vähiin... Ollaan kyllä suhteellisen ahkerasti treenattu agi ja tokoa sekä Ammun että Neran kanssa. Pepsiä oltii hoitamassa Jatsin PM-tokoreissun ajan ja silloin tuli punnittuakin koirat. Taisi olla kuun vaihteessa. Sekä Ammu että Pepsi painoivat silloin 11,4kg ja Nera 14,4kg. 

Viime viikonloppuna nähtiin sisaruksia pitkästä aikaa. Lauantaina oltiin ATT:n kisoissa tapaamassa Luotia, mukana tapaamisessa oli Neran ja Ammun lisäksi Nova ja Cara. Ammu kunnostautui syömällä tieltä löytämänsä minigrip-pussin kokonaisena, siellä oli sisällä sentään pari nakkia... Eihän sitä voinut tielle jättää, muuten joku muu olisi saanut sen. Onneksi saatiin kanttiinista suolaa lainaksi ja Ammu suostui hetken päästä oksentamaan. Ei enää kovin paljon ahneempi koira voisi ollakaan. Tokoiltiin myös vähän pentujen kanssa parkkipaikan vieressä kentällä.

Sunnuntaina Nera pääsi Tiinan kanssa kisaamaan, nyt alkaa vauhti ja itsevarmuus olla kohdallaan, hallinnassa pieniä puutteita :) Jukka oli tullut Oulusta tänne kisaamaan, joten näin ensimmäistä kertaa luovutuksen jälkeen Royn. Lähdimme Lentsun pihalle pentutreffeille, mukana pennuista Ammu, Cara, Nova, Pepsi ja Roy. Pennut ovat todella samannäköisiä ja tasaisen kokoisia. Pitkällisten vertailujen tuloksena päädyimme siihen, että pennut ovat kokojärjestyksessä suurimmasta pienimpään Nova, Roy, M.U., Pepsi ja Cara. Luoti taitaa olla aikalailla Ammun kokoinen ja Bättistä ei olla päästy vielä näkemään. Onneksi oli suuri ja aidattu piha, pennut juoksivat tunnin verran aivan päättömästi pieniä juomataukoja lukuunottamatta.

Tiistai-illalla olin Elinan ja Omien kanssa treenaamassa tokoa. Nera otti kaikki liikkeet ruutua ja kaukoja lukuunottamatta kutakuinkin kisanomaisesti. Paikallaistuminen oli hyvä, paikallamakuussa lähti mun perään, kun olin samalla liikkeenohjaajana ja unohdin antaa jättökäskyn. Uusintayrityksellä ei ongelmia. Seuraamisessa tarvitsisi ehkä itse opetella askelsiirtymiset ja paikallakääntymiset. Muuten suhtkoht ok ottaen huomioon ettei olla paljon treenattu. Idarissa teki kaikki liikkeet oikeassa järjestyksessä, hämmästyttävää... Tosin liikkeenohjaajan käskytyksestä ennakoi ja ottaa sivuttaisetäisyyttä muhun. Luoksetulossa hiipi seisomisen ja maahanmeno hidas. Ohjatussa meinasi juosta suoraan kapuloille, pari kertaa merkin kierrätyksen jälkeen itse nouto-osuus oli hyvä. Hyppynouto muuten hyvä paitsi luovutusasento vino. Tunnarissa laitettiin lihapullanpalasia palikoiden eteen, Nera söi namit ja nuuski palikat läpi, siirtyi sitten sivummalla olleita Omien palikoita nuuskimaan ja toi sieltä yhden...olihan se periaatteessa oikein, koska Omien palikoissa oli mun haju. Uusintayrityksessä Omin palikat piiloon, nameja Neran palikoiden taakse. Nera söi namit ja toi väärän. Ei tästä taida tulla koskaan valmista....Kiitos kuitenkin Elina treeniseurasta, yksin on niin kovin tylsää (ja epätoivoista) treenata.

Keskiviikkotreeneissä Nera sai kotiläksyksi sivuttaisirtoamisia, ei meinattu päästä ensimmäistä estettä pidemmälle. Viime viikolla saatiin läksyksi pujotteluun törkkäsyjä molemmilta puolilta. Lisäksi okseri oli taas tosi vaikea, sitäkin pitää treenata lisää. Ammu treenasi pujottelua kujalla ja ohjureilla sekä sylkkäreitä. Päästiin jopa radanpätkä hyppy-(valssi)-hyppy-(sylkkäri)-putki-(sylkkäri)-hyppy-putki... On se taitava...

Nyt on työn alla myös Ammun hampaiden irrottaminen. Yläkulmurit ovat vielä tiukasti paikallaan vaikka pysyvät hampaat ovat jo tosi suuret. Tänään onneksi putosi viimeinen alakulmuri. Eilen leikittiin repimisleikkejä pyyhkeellä, lopputuloksena verinen pyyhe ja irronnut välihammas. Toivottavasti noi yläkulmurit lähtisivät ilman suurempaa operointia.