Pentuja ei voi enää pitää piha-aitauksessa. Ne kiipeävät samantien aidan yli, vaikka aitauksessa olisi leluja ja ihmisiä. Ilmiselvästi liian ahdas paikka pienille tutkimusretkeilijöille. Yksinään pihalla ulkoiltaessa kaikki menee hyvin, mutta jos on useampia pentuja yhtäaikaa vapaana, on katastrofi valmis. Päätöntä sinkoilua ympäri pihaa, tulevat kutsusta luokse, mutta namin saatuaan sinkoutuvat taas uudelleen matkaan. Vaikka jokaisella pennulla olisi oma ihminen pihalla, tuntuu silti, että käsiä olisi liian vähän. Onneksi saamme mennä Nooralle kylään, siellä voi penskat turvallisesti juosta.

Sisällä ne roikkuvat koko ajan lahkeissa ja purevat käsiä, jos yrittää siivota pissoja lattialta. Kaikki ovat aivan yhtä huonosti käyttäytyviä.

Täplä on oppinut kiipeämään sohvalle ja sitä saa koko ajan olla nostamassa sieltä alas. Nyt se tosi nukkuu sohvalla, koska rauhoittui heti kun pääsi sinne.

Nera-possu on aika ovela. Annoin pennuille yhteensä 6 siansaparoa ja 10 pupunkorvaa järsittäväksi. Jossain vaiheessa isi tuli kysymään miksi Nera aina juoksee olohuoneen pöydän alle rouskuttamaan jotain. Huomasin, että Nera odottaa portin takana että joku pennuista tulee syömään aarrettaan portin viereen ja kun se ajautuu tarpeeksi lähelle, Nera kahmii tassullaan portin ali pennulta namin ja juoksee olkkariin syömään sen salaa. Keräsin namit lattialta pois ja lopputuloksena tallella oli 5 saparoa ja kolme pupunkorvaa. Oli se näemmä muutaman ehtinyt syödä...