Eilen Ammu, Luoti ja Nova aloittivat agilityuransa epävirallisten agikisojen muodossa Mynämäellä. Cara oli mukana turistina ja Nera pääsi kisaamaan yhden kilpailevien startin. Pennut oli ilmoitettu starttiluokkaan, joka oli mölliluokkaa helpompi, pelkkiä hyppyjä ja putkia. Ekalla radalla oli 2 hyppyä, putki, hyppy, putki ja 2 hyppyä hevosenkengän muodossa. Ajattelin mennä itse ulkokautta ja tokalla putkella takaaleikkaus, jotta radalla olisi ollut edes jotain ohjattavaa. Ammu meni hienosti, mä ohjasin huonosti. En mennyt ekan putken puoleenväliin ottamaan vastaan vaan jäin liian eteen, joten olin myöhässä toisessa päässä ja ohjasin liian varovasti niin ettei Ammu lähtenyt kunnolla esteille. Kuitenkin kolmas sija ja velipoika Nova voitti.

Toka rata oli vähän haastavampi. Alun hyppy-hyppy-putki meni hienosti, sen jälkeen unohduin paikalleni ja valssi vähän myöhästyi, suhisin seuraavalla esteellä vasta kun Ammu oli hypyn päällä, joten rima putosi, seuraavan esteen ohitti, koska en ohjannut kunnolla ja sitten kun korjasin, olin liian takana jatkoa ajatellen enkä ohjannut putkea kunnolla joten Muu kiersi putken ulkokautta ympäri. Uusintayrityksellä putki ja loppusuoran kaksi hyppyä meni hienosti. Tällä radalla Luoti tuli toiseksi ja Nova kolmanneksi, Ammua ei palkintopallilla nähty :)

Ilmoitin Neran vielä paikan päällä yhteen kisaavien starttiin, mutta mediluokkaan. Ne pätkät, jotka ohjasin kunnolla meni loistavasti, mutta parissa kohtaa en lähettänyt kunnolla seuraavalle esteelle ja Nera meni ohi. Kepeillä lähdin ensin rynnimään ja ajoin Neran sillä kakkosväliin. Kontaktit otti hyvin, mä otin vielä varman päälle olemalla itse ylirauhallinen. Olin aivan varma, että se juoksee niistä läpi, koska ei olla pitkään aikaan kisattu ja Nera kävi vähän kierroksilla. Estevälit oli tosi lyhyet, paikoitellen varmaan vain 3,5m, sen takia oli aika vaikea ohjata. Viimiset neljä estettä meni tosi hyvin:) Nera tuli radalla toiseksi vaikkei sen pitänyt sijoittua. Kiitos Anna-Reetta, kun kävit hakemassa meidän palkinnot :)

Tässä vielä väsäämäni video eilisistä suorituksista...

www.youtube.com/watch

Ollaan ennen kisoja käyty pariin otteeseen treenaamassa Paattisilla, Novakin on ollut mukana. Nyt pitäisi saada treenattua tarpeeksi pujottelua, jotta se onnistuisi joskus muutenkin kuin kujan avulla.

Ammu kävi myös paimentamassa pari viikkoa sitten. Aluksi se pyöri aitauksessa hölistyneen oloisena ja tuijotti mua odottaen käskyjä, mutta alle viiden minuutin päästä, kun lampaat otti muutaman reippaamman askeleen sille syttyi lamppu päässä ja sen jälkeen se vain kiersi ja kiersi ja kiersi ja kiersi.... Aika nopea syttyminen. Kuunteli kuitenkin mua hyvin vaikka keskittyikin kiertämiseen ja sain sen hyvin pysäytettyä aina  välillä.

Paimennuksen jälkeen huomasin että  Ammu ontui ja lähemmän tarkastelun seurauksena huomasin että sillä oli oikean etujalan iso antura vereslihalla. Onneksi kotona oli tossut valmiina, niille on nyt ollut käyttöä ensin Caralla ja nyt Ammulla kahteen kertaan. Pari päivää lepoa ja sillä aikaa opetin sen esittämään kuollutta, kun piti keksiä jotain temppuja missä ei tarvitsisi varata painoa etujaloille. Oon positiivisesti yllättynyt, Ammu ei varsinaisesti ole ainakaan nuorempana ollut mikään penaalin terävin kynä,mutta nyt sille riitti että harjoiteltiin iltaruuan kanssa ja seuraavalla aamuruualla riitti kun osoitin sormella ja sanoin "pumpum". 

Ollaan myös treenattu noutoa. Ongelmana on ollut se että Ammu kyllä pitää kapulaa hyvin ja hakee sen, mutta ei vaan tajunnut miten se suussa voi tulla sivulle. Se toi kapulan mun eteen, pudotti siihen, tuli itse sivulle ja nosti kapulan sen jälkeen uudestaan. Nyt se taisi hoksata oikeanlaisen suorituksen, mutta tekee välillä oman versionsa siitä eli hakee kapulan ja kuolee kapula suussa mun sivulle Paljonkohan menee pisteitä, jos se kokeessa tekee niin? Ja vaikuttaako se pitääkö ohjaajalla pokaa vai ei...