Tuli taas punnittua koirat sunnuntaina, Cara on laihtunut 300g, painaa nyt 17,3kg ja Muun lihotuskuurikin tuottaa tulosta, painoa nyt 17,8kg.

Keskiviikkona oli viralliset aksatreenit, mutta koska tuli kiire töihin, vain Ammu ehti treenata. Tällä kertaa oli ongelmia putkiin lähetyksissä, mä jätin ohjauksen joka kerta kesken ja vain luotin siihen että kyllä se sinne menee. Eikä se muuten mennyt....

Lauantaina ja sunnuntaina kävin hallilla treenaamassa lisää, la yksin ja su Tiinojen ja Janeten kanssa. Nera treenasi kontakteja, rengasta ja pujottelua. Kontakteissa on alkanut hidastella jos jään vähänkään taakse tai rata ei jatku suoraan ja lintsaa pudottamalla etutassut kontaktin sivulta maahan. Keinu sujui hyvin. Renkaalla menee hyvin niin kauan kun mä olen suunnilleen paikallaan, muuten hyppää päin. Tai oikeastaan se yrittää ponnistaa kaikilla tassuilla renkaan reunasta. Onneksi on hajoava rengas, nyt tarvii alkaa treenaamaan oikeaa suoritustekniikkaa. Pujottelussa harjoiteltiin törkkäsyjä, ne sentään sujui kohtalaisen hyvin.

Cara treenasi putkea, pujottelua ja rengasta. Oli vähän taidot ruosteessa pitkän treenitauon jäljiltä. Nyt tarvii kyhätä parit esteet Paattisille jotta Carakin pääsee kunnolla treenaamaan. Seuraaminen sujui hienosti.

Ammu treenasi pujottelun lähetyskulmia, kovin vaikeita ei pysty vielä ottamaan. Lauantaina otin sen kanssa ensimmäistä kertaa isoa puomia, se oli Muun mielestä melko pelottava, kiipesi ylösmenon puoleenväliin ja hyppäsi sitä alas. Pannasta kiinnipitämällä sain sen suorittamaan puomin muutamaan kertaan. Kunhan sen sai ylösmenon loppuun asti, se meni kyllä lopun ihan itse ja tatsasi alastulolla hyvin. Keinulla lauantaina hyppäsi myös puolenvälin kohdalla pois, hyppäsi siitä uudestaan keinulle ja jatkoi loppuun. Yön aikana se oli vissiin miettinyt asioita, koska sunnuntaina se karkasi isolle puomille ja suoritti sen kuin vanha tekijä, myös toistoilla. Keinullakaan ei ollut enää mitään ongelmaa, Tiina K. oli vähän avustamassa, jotta pystyin keskittymään ohjaukseen. Renkaalla meni hyvin kutsumalla ja kun lähetin sen ollessani renkaan vasemmalla sivulla. Oikealla sivulla ollessani se yritti koko ajan tulla renkaan ja kehikon oikean reunan välistä. Tarvii pitää siinä nyt rimaa tiellä kunnes on oppinut oikean tekniikan. 

Nyt mulle on tullut kauheat paineet treenata tokoa, koska olen Elinan sijaisena tokokursseilla. Pitää saada Nera vihdoin valioksi, jotta olen omasta mielestäni pätevä kouluttamaan myös EVL-koirakoita. Lauantaina otin hallilla Neran kanssa hyppynoutoa metallilla ja vinoja heittoja autettuna takaisinhypyssä. En edes muista milloin viimeksi oon ottanut hyppynoutoa kun ei ole enää omaa pihaa missä pitää hyppyestettä. Ammu kokeili myös elämänsä ekaa kertaa alohyppyä. Se on kyllä niin ihana putkiaivokoira, taitaa näillä näkymin seuraavakin koira olla uros. Sille kun sanoo "hyppy" niin sehän hypppää, ja sitten "top" niin sehän seistä tönöttää hypyn takana vaikka maailman tappiin asti kun vaan muistaa kehua.

Tänään kävin vielä illalla koulutusten jälkeen kotona treenaamassa vähän lähikentällä. Nera otti idarin asentoja, nyt se pysähtyi ekalla seisomisella oikein, mutta sen jälkeen tarjosi kaikkiin istumisiinkin seisomista. On se kyllä hankala eläin. Seuraaminen meni hyvin, kuin myös siirtymiset eri suuntiin. Luoksetulossa otin pari seisomaan pysähtymistä ja sitten vahvistin taas suoraan luoksetuloa ettei ehdi alkaa ennakoimaan. Pysähtyi hyvin, mutta matkaa ei kyllä ollut vielä kisamatkan verran. 

Ammu treenasi seuraamista, nyt onnistui ilman namikättäkin yllättävän hyvin. Sen jälkeen liikkeestä maahanmenoa, ihan loistava, se tekee niin tosissaan. Suoria luoksetuloja, näitä ei olla otettu paljon joten himmailee loppua kohden, tarvii muistaa treenata ja hakea siihen lisää vauhtia. Lopuksi vielä tolpan kierron kautta luoksetulon maahanmenoja. Tässäkin putoaa niille sijoilleen, ei yhtään yritä hiippailla kuten äitinsä. 

Lopuksi vielä laiskana ihmisenä otin niille yhtäaikaa paikallamakuun. Molemmat pysyivät todella hyvin, vaikka kävin seinän takana piilossa. Nera nyt on aina hyvä paikallamakuussa, mutta Ammu aina yllättää osaamalla vaikkei olla paljoa treenattu.