Keskiviikkona käytiin ensin aamulla hallilla tutustumassa rataan ja Ammu pääsi vähän treenailemaan. Nera sai tyytyä vain kavereiden kanssa juoksenteluun. Ammu on todella hoksannut nenäkontaktien idean. Ei olla nyt vähään aikaan tehty niitä ollenkaan hallilla, koska Ammu tuppasi aina menemään kontaktille makaamaan, enkä saanut sitä millään seisomaan. Ollaan siis vain treenattu kotona pahvilaatikon ja sohvatyynyn päällä. Nyt hallilla se juoksi itse sekä keinulle että puomin alastulolle tarjoamaan tatsaamista, jopa silloin kun yritin saada sitä vieressä olevaan pussiin. Tulipahan ainakin treenattua kontakteja kun sai koko ajan olla palkkaamassa. Kontaktien lisäksi saatiin treenattua myös putkea ja pussia, hypyillä tarjoaa itse takaakiertoja ja pujotteluakin otettiin verkkokepeillä. Ammu tosin on tainnut käydä netissä lukemassa soramoto-koulutuksesta ja syyllistämisvietin hyväksikäytöstä koulutuksessa  Se muutamaan otteeseen karkasi namikupille, söi kupin tyhjäksi ja lähti sen jälkeen vauhdilla pujottelemaan... Hassu otus  

 

Hallilta lähdettiin Piiralle. Ammu pääsi mukaan ja osasi käyttäytyä esimerkillisesti. Leenan moikattuaan se nukkui Neran hoidon ajan sivussa. Nera sen sijaan ei ollut esimerkillinen. Viime kerrasta taitaa olla jo vuosi aikaa ja Nera oli sitä mieltä ettei taatusti mene mihinkään kyljelleen makaamaan. Suostuttelut eivät auttaneet, joten oli pakko kipata se väkisin kyljelleen, lopputuloksena jännityksestä jäykkä koira. Loppua kohden alkoi kyllä jo rentoutua. Ehkä ensi kerta sujuu jo paremmin, kun Nera muistaa taas ettei sitä siellä kiusata. Nera oli vähän vino, niskassa oikealla puolella jumi ja vasemmalla puolella myös vähän. Etuosa oli vähän jumissa, johtuen siitä ettei takaosan lihakset ole vielä synnytyksen jäljiltä entisessä kuosissaan ja on siis käyttänyt etupäätään enemmän. Ei kuitenkaan mitään sellaista vikaa, joka olisi voinut olla syynä huonosti hyppäämiseen kisoissa. Nyt jatketaan samaa rataa kuin ennenkin, lisäksi ohjelmaan otetaan mäkikävelyä takaosan vahvistamiseksi. Se on kyllä helpommin sanottu kuin tehty, tarkoituksena kun olisi mennä kiivetä mäkiä rauhallisesti ja vetämättä... Punnitsin koirat Karvakorvien vaa'alla ja nyt tulokseksi tuli Nera 14,5kg ja Ammu 9,1kg. Pitää mennä Paattisille joku päivä punnitsemaan, jos vaikka saisi edellisiin punnituksiin vertailukelpoisia tuloksia. 

Ammun kanssa ollaan treenattu edelleen samoja juttuja, lenkillä ollaan keskitytty luoksetulon vahvistamiseen. Ammu myös ottaa mallia Nerasta ulkona ja kantaa suussaan joko keppejä tai roskia. Perjantaina Nera pääsi Tiinan kanssa treenaamaan ja Ammun kanssa keskityttiin lenkillä lelun tuomiseen, puiden kiertoon ja luoksetuloon.

Lauantaina Cara tuli hoitoon ja olikin aikamoinen hulina päällä, varsinkin illemmalla kun nahkacolliet Shanti ja Leela tulivat myös mukaan riehumaan. 

Sunnuntaina mentiin Ammun ja Caran kanssa kannustamaan Neraa kisoihin jälkimmäiseen starttiin, hallilla olivat seurana myös Nova ja Pepsi. Penskat pääsivät myös Sirpan kuvaamana yhteispotrettiin , kuvia löytyy täältä... picasaweb.google.fi/sirsaari/LokakuunViimeisetJaMarraskuunEnsimmaiset2009#