Joulupyhinä oli tarkoitus treenata ahkerasti, mutta Hammasvamma-Ammu ja Ripuli-Rane päättivät toisin... Ja lisäksi Cara onnistui telomaan varpaansa metsässä ja on nyt yhtä kynttä köyhempi. Ammu onnistui katkomaan viimeisen maitokulmurinsa lollieiden kanssa riehuessaan, hammas meni kolmeen osaan, yksi osa putosi itsestään, yksi saatiin nypättyä irti, mutta se viimeinen ei irronnut millään. Ilmeisesti painoi myös ikävästi ikeneen, sillä Ammu söi muutaman päivän todella huonosti ja se ei todellakaan ole ammumaista. Hammas saatiin irti vasta kun Pekka tuli kotiin ja riehui hetken Ammun kanssa.

Rane eli siis Nera päätti sitten repäistä ripulin merkeissä. Sillä meni yhtäkkiä joulupäivänä maha löysälle, vaikkei ollut syönyt mitään ihmeellistä. Ripuli jatkui kunnes maanantaina se paskoi kylppärin lattialle Lentsun Ammulle tekemän narulelun! Nera, joka ei koko kohta viisivuotisen elämänsä aikana ole niellyt mitään syötäväksi kelpaamatonta (paitsi pari meikkikynää, mutta nekin oli pureskellut palasiksi) oli siis niellyt kokonaisena sen lelun. Ei tullut mieleenkään että ripuli voisi johtua siitä. Luojan kiitos tuli ulos itsestään aiheuttamatta mitään tukosta.

Tiistaina koirat, en tiedä kumpi vaiko molemmat, ennen naruleluhässäkkää olisin voinut vannoa että Ammu mutta nyt en ole enää varma, olivat repineet ja silpunneet olohuoneen tapetista ihan kiitettävän suuren palan. Ei hyvin mene... 

Nyt alettiin taas treenaamaan tokoa, kun koirat ovat taas terveitä, ruokahalu on löytynyt ja lelut taas kelpaavat. Ammu oli viikon treenitauon aikana unohtanut sivulletulon kokonaan, sille ei taida tauot tehdä hyvää. Neran kanssa olen lähinnä treenannut sisällä kaukoja ja seuraamisessa siirtymisiä eri suuntiin. Ammu on opetellut taas sivulletuloa, kaukoista istu-maahan-istu ja istu-seiso-istu, liikkeestä maahanmenoa sekä paikallamakuuta. Paikallamakuu onnistuu hienosti vaikka olen piilossa. Osaa se sentään jotain :) Ulkona ollaan otettu vähän luoksetuloja. Nyt tarvitsisi löytää paikka jossa ei ole liikaa lunta eikä kovin liukasta niin päästäisiin treenaamaan muitakin liikkeitä.

Punnitsin koirat viimeksi jouluaattona, Ammu ja Cara painoivat molemmat 13,4kg ja Nera 14,6kg. Kohta taitaa jäädä Nera kakkoseksi, Ammu taitaa olla jo korkeampi ja näyttää jo leveämmältäkin.

Tässä vielä yksi kuva parin viikon takaa, kun Luoti oli täällä hoidossa Anun PM-kisareissun ajan.