Enpä ole taas ehtinyt päivittää tätä. Agitreenit on ollut jäissä hetken aikaa töiden ja Ammun mahapöpön takia. Pari viikkoa sitten Ammulla oli ensin pari päivää ripuli ja sen jälkeen alkoi oksentaa jopa veden ulos. Onneksi Iitu pääsi mun töiden ajaksi vahtimaan Muuta ja oli lopuksi pakko käydä lääkärillä hakemassa nesteytystä ja pahointi- sekä kipulääkettä. Lääkärissäkäynnin jälkeen  Muu alkoi onneksi nopeasti toipumaan. Punnitsin lääkärissä Ammun pitkästä aikaa, painoa oli 16,6kg eli oli kilon verran pudonnut edellisestä punnituksesta. Lisäsin ruoka-annosta, mutta eilen punnittaessa paino oli edelleen 16,6kg. Nyt on ruokaa lisätty vielä enemmän, josko pian painaisi taas sopivasti. Myös Cara ja Nera pääsivät eilen puntarille. Nera on aika kivassa kunnossa, painoa 14,5kg, mutta Pyylevä-Cara saisi nyt oikeasti laihduttaa, painoa tällä hetkellä 17,6kg. Caralla alkoi myös juoksu pari viikkoa sitten.

Tokoa ollaan sentään treenattu jonkin verran. Nera teki eilen aivan loistavan ruudun tyhjänä. En muista milloin viimeksi olisi ollut niin hyvä :) Ohjattu onnistui edellisellä kerralla hyvin, mitä nyt meinasi varastaa suoraan kapuloille, mutta eilen yritti koko ajan lähteä hakemaan oikeaa vaikka näytin vasemmalle. Onneksi ei ollut keskimmäistä enää sotkemassa lisää pienen koiran (tai mun) päätä. Seuraaminen suht ok, vähän edistää mutta ei pahasti. Idarissa tekee aina ekan seisomisen istumiseksi, loput toistot virheettömiä, mikähän juju siinäkin on... Paikallamakuu hyvä, vaikka Shanti vieressä häiriköi hyvin kun ei halunnut olla paikallaan. Istumisessa meni kerran maahan, uusintakierroksella ei ongelmia. Luoksetulon pysähdyksiä ja tunnaria ei olla otettu, kai se on kohta pakko, vaikka vaivunkin niiden kanssa epätoivoon. Suorat luoksetulot hyvät, vaikka tuleekin edelleen suoraan sivulle ihan ominpäin.

Ammu on treenannut myös tokoa. Ruutuun lähtee pallolle ja alustalle hyvin, tyhjään epäröi vaihteeksi. Seuraamisessa namin kanssa onnistuu hyvin, ilman nameja lähtee parin askeleen jälkeen omille teille. Askelsiirtymisissä taaksepäin on oppinut nyt peruuttamaan suoraan mun vieressä. Paikallamakuu Neran kanssa sujuu todella hyvin ja sisällä myös yksinään. Puunkierron kautta luoksetulon pysähdykset tosi makeat, vaikkei olla niitä juuri hiottu, ei näytä olevan onneksi sukua äidilleen tässä tapauksessa. Kaukoja ollaan otettu aika lyhyeltä matkalta, istumiset ja maahanmenot alkaa olla hyvät, seisomisiin tarvii vielä kunnolla käsiapuja. Seuraamisesta pysähdyksiä ei olla otettu, pitää varmaan saada seuraaminen tai edes sivulla hengailu ensin johonkin kuosiin. Noutoa ollaan treenattu sisällä, lähinnä pitoa. Pitää hyvin ja osaa myös hakea tavaroita, mutta mun aivokapasiteetti ei taida riittää siihen että saisin sen kapula suussa tulemaan sivulle. Eteen onnistuisi varmasti...

Käytiin Ammun kanssa pyörähtämässä collieyhdistyksen mätsärissäkin. Yhtään ei olla treenattu puudelikävelyä ja sen kyllä huomasi. Ammu löysi monta uutta ystävää ja painikaveria ja se olikin Muun mielestä mätsärin paras anti. Kehässä kauniisti ravaaminen ei kuulunu Ammun repertuaariin, sen mielestä oikeaoppinen suoritus oli laukata, pomppia takaperin mun edessä tai purra mua hihaan. Seisominenkaan ei ollut kovin vakuuttavaa, sen sijaan Ammu kyllä kovasti tarjosi istumista, maahanmenoa ja sivulletuloa. Onneksi ei olla menossa vähään aikaan virallisiin puudelikisoihin. Sirpa otti muutaman kuvan Ammusta kehässä, luojan kiitos vain pelkkiä pääkuvia 

Kiitos kaikille kasvatinomistajille 9kk kuvista ja kuulumisista! Pennut täyttää jo kohta 10kk, mutta tässä nyt ne 9kk kuvat...Pepsin kuvien sekä Ammun pääkuvan kuvaajana Sirpa Saari, muut kuvat omistajiensa ottamia.

 

Pepsi

 

Cara

 

Nova

 

Bättis

 

M.U.

 

 

Luoti

 

Roy